Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, η Οργανωτική Επιτροπή και μέλη της Δημοτικής Κίνησης Ενεργών Πολιτών συναντήθηκαν στο Γυμνό με πολίτες απο την τοπική κοινωνία που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή.


Σε ένα πολύ φιλικό κλίμα και ένα πολύ όμορφο χώρο (κουτούκι Μπακαλόγατου), ακούσαμε απο πρώτο χέρι τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις για λύσεις πάνω στα θέματα που αντιμετωπίζει καθημερινα ο μικροπαραγωγός της περιοχής μας.
Διαπιστώσαμε την ελλειπή οργάνωση αλλά και ενημέρωση απο την πλευρά του Δήμου για τα προγράμματα στη πρωτογενή παραγωγή και την έλλειψη συντονισμού και καθοδήγησης απο το κράτος με συνέπεια τη διαρκή μείωση της παραγωγής.

Συζητήσαμε για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας με έμφαση στα προϊόντα με ονομασία προέλευσης, τη παραδοσιακή και βιολογική καλλιέργεια, καθώς και τη δυνατότητα ανάπτυξης των βοτάνων και αρωματικών φυτών που η Εύβοια έχει σε αφθονία.


Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μία συζήτηση-ενημέρωση αποκλειστικά για την αγροτική παραγωγή, όπου θα καλέσουμε ειδικούς για να μας αναλύσουν τους τρόπους συνεταιρίστικής παραγωγής και προώθησης των προϊόντων άλλων περιοχών (π.χ. Κρήτη, Πελοπόννησος, Β.Ελλάδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου