Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πρόλογος
Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας
ποτέ δε λένε την αλήθεια
ο κόσμος υποφέρει και πονά
και ‘σεις τα ίδια παραμύθια

Η Παράσταση….
Πραγματοποιήθηκε η «ειδική συνεδρίαση» του Δημοτικού Συμβουλίου του Καλλικρατικού Δήμου της Ερέτριας με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη!

Το πρώτο λόγο είχε η κ. Δήμαρχος Αλιμπατέ Α. η οποία μίλησε για πάνω από μία ώρα! Και παρουσίασε τις δράσεις από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2019 του Δήμου Ερέτριας προς Χρηματοδότηση μέσω του αντίστοιχου Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Και την δεν είπε η κ. Δήμαρχος. Από την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου και τα Σπήλαια της Σέττας, από την κατασκευή Μαρίνας, Νησί των Ονείρων μέχρι ασφαλτοστρώσεις δρόμων, κατασκευή φράγματος Μανικίων. Από κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων μέχρι αντιπλημμυρικά έργα, βιοκλιματικό παιδικό σταθμό, έως και μετεγκατάσταση Δημοτικού Σχολείου. Από δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου στη Σέττα μέχρι έξυπνο (;) σύστημα διαχείρισης parking. Από κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου μέχρι βιολογικό καθαρισμό μέχρι κατασκευή περιφερειακών δρόμων.
Σκεφτείτε ότι μερικοί ακροατές έφυγαν πριν ολοκληρώσει την ομιλία της.
Ίσως τρόμαξαν και πιθανόν να σκέφτηκαν «λες να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να μην ξέρουμε από πιο δρόμο θα πάμε στο λιμάνι; Λες να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να μην μπορούμε να παρκάρουμε την βαρκούλα μας στη μαρίνα από τα δεκάδες ιστιοπλοϊκά που θα κατακλύσουν την μαρίνα της Ερέτριας; Λες ένα πρωί να μην μπορώ να διαλέξω που να πάω στο συνεδριακό κέντρο ή στο χιονοδρομικό κέντρο;
Εύλογες οι απορίες και τα ερωτηματικά.
Για να μην αδικήσουμε όμως την κ. Δήμαρχο, ήταν η καλύτερη «προεκλογική» ομιλία. Μόνο που δεν ακολουθούν εκλογές. Γιατί λοιπόν όλα αυτά. Καλά δεν ήξερε, δεν ρώταγε. Τόσοι συνεργάτες , δημοτικοί σύμβουλοι τι έκαναν. Τι της έλεγαν. Γράψε και ότι κάτσει……..!
Το έργο όμως είχε και συνέχεια όταν πήραν «από τα κάτω» το λόγο. Προτάσεις στο ίδιο σκηνικό. Από ελικοδρόμιο μέχρι πλαστική μαρίνα(γιατί στοιχίζει φθηνότερα!), μέχρι αντικατάσταση κεραμοσκεπής και μέχρι δημιουργίας φιλοσοφικών διαδρομών όμορων δήμων!!!!!
Ο μόνος που κράτησε τα πράγματα ήταν η έκπληξη. Ο κ. Γουρνής μίλησε για ιεράρχηση και για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων του πολίτη. Διότι σωστά διερωτήθηκε, «αν δεν λύσουμε αυτά τι θα λύσουμε , έτσι δεν είναι κ. Μπακογιάννη που έχετε διατελέσει και Δήμαρχος,απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη!». Απλά και σωστά.
Δεν θα ήταν παράξενο να προταθεί, μετά από όλα αυτά που ακούστηκαν, ιδιαίτερα από την κ. Δήμαρχο, να γίνει «αδελφοποίηση» του Δήμου της Ερέτριας, με το Δήμο του Μονακό (λόγω Μαρίνας!) και το Δήμο Zermatt της Ελβετίας (λόγω χιονοδρομικού κέντρου!).
Την όλη κατάσταση ήρθε να «συνεφέρει» ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης,(προσέχοντας τα νώτα του), προσγειώνοντας ανώμαλα!!! όσους μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν διανοηθεί τι έλεγαν αλλά και τι άκουγαν…….
Ορθά κοφτά είπε:
1.Από αυτά που προτείνεται τα περισσότερα δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στα προγράμματα που τρέχουν….(δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν ή δεν μπόρεσαν να μάθουν).
2. Το καλύτερο είναι να ιεραρχήσετε 10, να ετοιμάσετε 6 και να ενταχθούν 4!!!!
3.Οι προτάσεις να είναι μέσα στα πλαίσια των προγραμμάτων και οι μελέτες να είναι ώριμες(ορολογία των προγραμμάτων)
Ο κύριος ήταν καθαρός. Διότι μέχρι εκείνη την ώρα άκουγε, για προμελέτες, μελέτες και πολλές ομελέτες……….!
Ήταν φυσικό ότι από αυτή τη «ειδική συνεδρίαση» δεν βγήκε αυτό που θα επιθυμούσαν, όσοι τη πρότειναν και ειδικά όσοι την «εκτέλεσαν»…
Δυστυχώς τους ήρθε η αλήθεια από εκεί που δεν το περίμεναν! Δηλαδή από τον προσκεκλημένο!!
Καλό θα είναι η κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες της να σκύψουν με περισσότερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του κάθε πολίτη του Καλλικρατικού Δήμου της Ερέτριας και κυρίως να ακούν και να δίνουν προσοχή στις απόψεις και προτάσεις αυτών που δεν τους αρέσει να χαϊδεύουν τα αυτιά….. και να κάνουν υποκλίσεις…!!! 

Επίλογος
Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας
είναι πολύ ζαχαρωμένα
ταιριάζουν για σοκολατόπαιδα
μα δεν ταιριάζουνε για μένα


Και σε άλλα με υγεία……….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου