Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ορφανή ΔΗ.Κ.Ε.Π.

                                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στην τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», η οποία (συνεδρίαση) ήταν ανοιχτή σε κάθε πολίτη και ανακοινώθηκε έγκαιρα ( όπως κάθε Τρίτη) , συζητήθηκε ο πολιτικός σχεδιασμός της Κίνησης. Παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Μακρυπούλια.
………. “Όσον αφορά το θέμα της στήριξης ή όχι των κομμάτων ή την «υιοθεσία» των κομμάτων ,η Κίνηση δεν μπαίνει σε συζήτηση. Στην «υποκριτική» στάση των άλλων δημοτικών παρατάξεων , σε ότι αφορά «ποιανού είναι το παιδί»? (η ΔΗ.ΚΕ.Π).
Το παιδί δεν είναι κανενός! Το λέμε αυστηρά και με βεβαιότητα. Ανήκει σε όσους συμμετέχουν και σε όσους οραματίζονται το διαφορετικό. Όλοι όσοι συμμετέχουν στην Κίνηση, ιδεολογικά (έχουν τη δική τους πολιτική σκέψη και άποψη), αλλά και ορισμένοι , οργανωτικά, ανήκουν σε κάποιο πολιτικό χώρο (ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΠΑΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κίνηση «Κοινωνία Πρώτα» , μέλη του ΠΑΣΟΚ κ.ά.).Είναι συνταγματικό τους δικαίωμα και δεν είναι ντροπή ούτε κρυφό. Ό ποιος θέλει να μας υποστηρίξει , ας το κάνει. Δε ζητάμε από κανέναν τίποτα και δεν έχουμε ούτε θα έχουμε δεσμεύσεις από κανέναν.
Όμως συνταγματικό δικαίωμα και πολιτικό δικαίωμα , είναι να συγκροτούμε Δημοτική Κίνηση «εξώγαμη» ή ορφανή…
Όσοι ψάχνουν «ποιανού είναι το παιδί» ή το θέλουν να το βαπτίσουν χωρίς παππά και κουμπάρο», ανήκουν στους πλέον υποκριτικούς κύκλους και οποίοι «αναβαπτίζονται» ανεξάρτητοι, όταν μέχρι και σήμερα ψάχνουν να βρουν στέγη στο δικομματισμό που κυβερνά στα παρακλάδια του. Ή εκεί που υμνούσαν στις προηγούμενες εκλογές υποψηφίους δημάρχους και «έτρεχαν για το κόμμα» . Τώρα είναι ανεξάρτητοι.
Εκείνο που δεν λένε όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας, είναι τι υπηρετούσαν και τι υπηρετούν μέχρι σήμερα? Όλοι αυτοί «οι σημερινοί ανεξάρτητοι» κτυπάνε πόρτες στη ΝΔ, στη ΔΗΜΑΡ, στο ΣΥΡΙΖΑ, στο «φουσκωμένο» Ποτάμι κλπ.
Πολλοί από τους «σημερινούς ανεξάρτητους » ήταν ( και ορισμένοι είναι ακόμα), βαθιά στρατευμένοι στο κομματισμό, στα ατομικά, οικογενειακά και κομματικά συμφέροντα, στα ρουσφέτια κ.ά. Τώρα εμφανίζονται σαν «άγγελοι εξ ουρανού ντυμένοι στα λευκά» να σώσουν τον δήμο»…………
Πρέπει όλοι μας , να μάθουμε να συζητάμε, όλοι χωρίς εξαιρέσεις , πάνω σε προγραμματικές θέσεις , για το τι θέλουμε για το δήμο. Όποιος επιμένει να συζητά «τίνος είναι το παιδί» ή με το «ζόρινα το βαπτίσουμε» ή δεν έχει θέσεις να συζητήσει , ή κουβαλάει μέσα του νοοτροπίες που έβλαψαν όχι μόνον συνολικά τον τόπο αλλά και ανθρώπους , όσον αφορά, τις πολιτικές και συνταγματικές ελευθερίες.


Κανείς σήμερα δεν πρέπει να ζητάει από πολίτες να «κάνουν δήλωση!» τι πιστεύουν , που ανήκουν!!! Από την αρχή , στην Κίνηση αυτή δεν μπήκε από κανέναν τέτοιο ζήτημα και ούτε θα μπει. Ο καθένας μας καθημερινά δοκιμάζεται για τις ιδέες του , τις προτάσεις του, την πρακτική του. Και σύμφωνα με τις αρχές της Κίνησης , συλλογικά κρίνουμε και αποφασίζουμε.
Όσοι θα παρακολουθούσαν τις μέχρι σήμερα ανοιχτές συνεδριάσεις , δεν θα έμπαιναν στον κόπο να προσπαθούν να πείσουν ή όχι για ζητήματα που συζητούνται ανοιχτά, δεν θα έμπαιναν κάποιο στο κόπο «να συγκεντρώνουν πληροφορίες σε ποιο κόμμα είναι ποιος!!», ούτε να έχουν «μέτωπο» με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κ.ά. Να «ηρεμήσουν» και ό,τι θέλουν να ρωτήσουν, υπάρχει Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείο Τύπου της Κίνησης , να το ζητήσουν! Εξ’ άλλου όλοι μας βλεπόμαστε σχεδόν καθημερινά σ’ αυτή την πόλη. Γιατί κάποιοι δεν κάνουν ερωτήσεις όταν βλεπόμαστε? Γιατί άραγε?
Το Γραφείο Τύπου της
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ερέτρια 3-4-2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου