Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Το παραδοσιακό...δίπολο...καλά κρατεί !!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΔΗ.Κ.Ε.Π. συνεδρίασε στις 20-5-2014 και εκτός των άλλων θεμάτων, συζήτησε και αποφάσισε, για την πολιτική της θέση, στη Β΄ Κυριακή των εκλογών. Συγκεκριμένα:
  • Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.  εκτιμά ότι οι δύο «μονομάχοι» εξάντλησαν όλη την συνειδητή πολιτική τους, πρακτικά και ουσιαστικά, στην τεχνητή πόλωση, μεταξύ «Αμαρυνθίων και Ερετριέων».
Έτσι η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων συνειδητά ψήφισε «δύο δημάρχους»!! Έναν για την Ερέτρια και έναν για την Αμάρυνθο !!!!
Τα προβλήματα του Καλλικρατικού Δήμου αναφέρθηκαν για «τα μάτια του κόσμου»! 
Αυτό επιβεβαιώθηκε με την βιαστική και τυπική έκδοση «προγραμμάτων», από τους δύο μονομάχους, τις τελευταίες μέρες των εκλογών.
  • Για την άνετη «νίκη» του κ. Βελέντζα Β. την πρώτη Κυριακή των εκλογών, βασική ευθύνη έχει η κ. Αλημπατέ Α. και ο συνδυασμός της, διότι η πολιτική της τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο ταυτίστηκε με την πολιτική του κ. Βελέντζα Β., σε πολλά σοβαρά ζητήματα του δήμου, αλλά «γέννησε και άνδρωσε» την άποψη, ότι το σοβαρότερο πρόβλημα ήταν ο «Αμαρύνθιος Δήμαρχος».
Αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά και από την σοβαρή μείωση του αριθμού των ψηφοφόρων της κ. Αλημπατέ Α.
  • Η κ. Αλημπατέ Α. δεν φρόντισε να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου, αλλά και τις διαφορετικές πολιτικές θέσεις της, όλα αυτά τα χρόνια, ούτε και να βρει συμμάχους για μια άλλη πολιτική.
Αυτό αποδείχθηκε και στην προεκλογική περίοδο, όταν στελέχη της άσκησαν πολεμική και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, με χυδαίους και προβοκατόρικους χαρακτηρισμούς σε μέλη της ΔΗ.Κ.Ε.Π., ακόμα και στο πρόσωπο του υποψήφιου Δημάρχου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.
  • Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.  πολιτικά και προγραμματικά δεν έχει καμία σχέση, με την πολιτική των «δύο μονομάχων». Άρα την Β΄ Κυριακή δεν μπορεί να υποστηρίξει κανένα συνδυασμό.
Όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές αλλά και τις ευρωεκλογές η ΔΗ.Κ.Ε.Π. στηρίζει τις προοδευτικές, αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις και μόνον αυτές.
Μετά την Β΄ Κυριακή των εκλογών οι σύντροφοι, συναγωνιστές, φίλοι της ΔΗ.Κ.Ε.Π., προσκαλούν όλους όσους νομίζουν ότι μπορούν να συναντηθούν, σε κοινούς προγραμματικούς αγώνες και διεκδικήσεις, ανεξάρτητα σε ποια δημοτική παράταξη είναι, ήταν ή υποστήριξαν.
Η προγραμματική συμφωνία, οι κοινοί αγώνες, ο σεβασμός προσώπων, η ανάδειξη της δημοκρατίας και της διαφάνειας, θα είναι βασικές αρχές για κοινή πορεία με όλους τους συμπολίτες μας.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Π. με όλες τις δυνάμεις θα αγωνιστεί γι΄ αυτές τις αρχές και για την προγραμματική ενότητα των δημοτών του Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας.

Το Γραφείο Τύπου 
της ΔΗ.Κ.Ε.Π
Ερέτρια 21-5-2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου